Što točno dobivam Planton uslugom?

Zakupom jedne od Planton usluga dobivate vrt površine 40m2 u vlasništvu OPG-ovca koji će za Vas uzgajati povrće i sav urod dostavljati na Vaš kućni prag. Uslugu plaćate jednokratno, a u cijenu je uključeno sve potrebno za kvaliteni uzgoj povrća: zakup zemlje, sjeme, obrada, zaštita, navodnjavanje, branje, pakiranje i svi plodovi bez obzira na količinu uroda. Jedini dodatni trošak je dostava Vašeg povrća koju plaćate kurirskoj službi. Dodatno, uz uslugu dobivate nutricionističke savjete i recepte kojima možete pristupiti putem naše mobilne i web aplikacije, a aplikacija također nudi i nadzor stanja vrta, komunikaciju sa Vašim OPG-ovcem putem poruka te pregled vrta u stvarnom vremenu putem kamere.

Ostala česta pitanja

Koliko dugo traje Planton usluga?

Planton usluga traje od dana uplate do 31.12.2022. godine.

Mogu li birati povrće?

Da. Odabir povrća je moguć u prilagođenom paketu.

Koliko košta dostava?

Planton snosi troškove pakiranja i ambalaže, a dostava proizvoda nije uključena u cijenu i ovisi o Vašoj lokaciji, težini i aktualnim cijenama  kuririske službe. 

Koliko ću povrća dobiti?

Planton ne jamči minimalan urod, već on ovisi o brojnim čimbenicima, ali trebali biste dobiti sasvim dovoljno povrća za prosječne potrebe tročlane obitelji.  

Što ako nisam zadovoljan mojim OPG-ovcem?

Ukoliko se dokaže da OPG nije ispunjavao svoje obveze, Planton sustav će Vam vratiti preostali iznos od prvog dana slijedećeg mjeseca pa sve do poslijednjeg dana ugovora, odnosno 31.12.2022. godine. OPG dokazuje svoje aktivnosti fotografijama i zabilješkama te snimkama nadzorne kamere. 

Ima li svaki vrt svoju kameru?

Svaki vrt ima video nadzor, ali moguće je doplatiti opciju s kojom Vaš vrt ima vlastitu kameru.  

Da li je povrće iz ekološkog uzgoja?

Svaki paket nudi mogućnost ekološkog uzgoja uz nadoplatu.

Zašto bih koristio Planton uslugu kad mogu naručiti povrće izravno od nekog OPG-ovca?

Prednost Plantona je što uistinu imate svoj vrt, odnosno znate porijeklo i cijeli razvojni proces vašeg povrća. U tradicionalnom uzgoju proizvođači pokušavaju postići što veći prinos i cijenu što dovodi do smanjenja kvalitete i branja nezrelih plodova. Dok u Planton sustavu Vi imate kontrolu nad Vašim vrtom i dobijate zdrave i zrele plodove.  

Moram li platiti plodove sa svog vrta?

Ne. Svi plodovi su uračunati u cijenu, odnosno besplatni bez obzira na prinos. 

Što je Poslovni paket?

U Poslovnom paketu omogućavamo Vam da ugovorite veće površine zemljišta što je idealno ukoliko imate restoran, hotel, privatni vrtić, školu ili jednostavno želite svojim zaposlenicima ponuditi kvalitetno i zdravo povrće. Sav posao za Vas na vlastitoj zemlji obrađuju naši poljoprivrednici, a jedino što Vi morate je biti strpljivi da Vaši proizvodi budu zreli i spremni za konzumaciju. Za ovaj paket je potrebno iskazati svoje potrebe i mi ćemo se potruditi pronaći odgovarajućeg proizvođača povrća.

Nije li jefitnije kupiti povrće u trgovini?

S obzirom na trenutno velike fluktuacije u cijenama hrane, iznimno je teško procjeniti što je za Vas povoljnije, dok u Planton sustavu točno znate svoje troškove, a uz to jedete svoje. Odluka je Vaša.